Grace Jones 31. kolovoza u Areni?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert Grace Jones i FMX Gladiator Games ovog ljeta u pulskoj Areni planira organizirati tvrtka GigArt, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u pulskoj galeriji Makina.

Jordan Rodić, direktor GigArta, podsjetio je da je već ranije za koncert pop dive Grace Jones u pulskoj Areni, gradskom povjerenstvu predložio datum 29. kolovoza. No taj je termin došao u sraz s otvaranjem Outlooka u Areni, dan ranije, pa je odabran novi termin - 31. kolovoza. Da se Grad Pula složio s ovim datumom na konferenciji je potvrdio i Erik Lukšić, gradski pročelnik za društvene djelatnosti i predsjednik Povjerenstva za programe u Areni, te je kazao da se sada čeka da tvrtka GigArt na gradsku adresu dostavi potpisani ugovor s izvođačicom.

Rodić je naglasio da nema nikakvih problema s organizatorima Outlooka i Dimensionsa, te da ove manifestacije podržava. Zahvalio je Povjerenstvu za ljetne manifestacije Grada Pule na davanju suglasnosti za koncert Grace Jones 31. kolovoza. 

Zahvalio se i na dosadašnjoj suradnji Arheološkom muzeju Istre i Konzervatorskom odjelu Ministarstva kulture te ih je zamolio da razmotre odražavanje programa FMX Gladiator Games u Areni. Smatra da bi to bio vrhunski, sportski spektakl kao i veliki turističko-medijski potencijal za Pulu i regiju. FMX Gladiator Games bi se u amfiteatru održao krajem ljeta, a uključuje moderni motociklistički gladijatorski spektakl, FreeStyle Motocross, koji ima 13 godina tradicije, jako je popularan u svijetu, no upravo bi pulska Arena, koja bi se prilagodila tome da primi četiri do pet tisuća ljudi, bila idealna pozornica za ovakav program. Događaj je to zanimljiv za široke mase koji prenosi Eurosport u 46 zemalja za 32 milijuna gledatelja.

Rodić je rekao i da rade na organizaciji još nekoliko koncerata što će najaviti u idućih tjedan dana. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter