Gracašcanima najbolji Daniel Nacinovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šestu festivalsku vecer mikovci su uprilicili u Gracišcu, a sedmu u Rijeci. Ako znamo da je tijekom dosadašnja cetiri MIK-a u Gracišcu ta mala opcina za velike fešte isto toliko puta bila nagradivana mikovskom nagradom za najboljeg domacina, ima li mjesta sumnji i dilemi je li i tijekom ovog petog posjeta mikovaca Gracišcu sve bilo na visokoj razini? Dakako da nema.

Veselu su karavanu docekali jednako veseli domacini i upravo u tom ozracju je gracaški mikovski cetvrtak docekao zoru gracaškog petka. U programu dobrodošlice uz prvog covjeka Gracišca, nacelnika Ivana Nina Mijandrušica, koji je na mikovcima dobro znan srdacan nacin poželio lijepu vecer u Gracišcu, sudjelovali su i clanovi KUD-a Kosiric iz Tinjana. Svoj doprinos veselju vec tradicionalno daju i Krimjeski fesptari, prijatelji i MIK-a i Gracišca koji svake godine mikovski nastup odgledaju i odslušaju upravo u toj pitoresknoj istarskoj opcini, pa ni ova nije bila iznimka.

Najveci broj glasova, njih 184 dobila je kompozicija "Ljubav ni lahka stvar" (D. Rapotec Ute-B. Kovacic-D. Rapotec Ute) u izvodenju Daniela Nacinovica. Sa 153 glasa pocastili su Lidiju Bacic i skladbu "Neka se vino toci" (M. Tomasovic-R. Pilepic-A. Valencic) osiguravši joj drugo mjesto, a pjesma "Ca bin ja da te niman" (A.Baša-R.Pilepic-A.Baša) i Gina Picinic po mišljenju gracaške publike zaslužila je 99 glasova i trece mjesto. Autohtonim gastro-delicijama uvijek bogat gracaški domjenak mikovska ce nepca pamtiti još dugo, što bi sam nacelnik rekao - do iduce godine, do iduceg MIK-a.

Sedma, ili predzadnja festivalska vecer uprilicena je u Sportskoj dvorani Zamet. Najveci broj glasova, njih 237 pripalo je kompoziciji "Crna" (I. Prajo-trad/A. Kunštrek-T. Preradovic) u izvodenju Alena Polica i ansambla Kaljina. Sa 125 glasova pocastili su Ginu Picinic i skladbu "Ca bin ja da te niman" (A. Baša-R. Pilepic-A. Baša), a s 96 pjesmu "Mediteraneo" (B. Barbir-B. Barbir-R. Grubišic) i Klapu Sol.

Trenutna situacija na mikovskoj ljestvici kaže da na prvom mjestu sa 152 boda, istina na vrlo klimavoj "stolici", sjede Alen Polic i njegove Kaljinke. Drugoplasirana sa 140 bodova je Gina Picinic, a treceplasirana sa 139 bodova je paška Klapa Sol. Ako znamo da ce finalna vecer biti održana u nedjelju u Novalji onda nije teško dokuciti da ce novaljsku pobjedu odnijeti Klapa Sol, a sve je drugo teška neizvjesnost. (S. MRKIC MODRIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter