Gračan i Pavlović novi izbornici mlađih selekcija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je danas da Nenad Gračan bude novi izbornik hrvatske mlade (U-21) reprezentacije, dok će Luka Pavlović preuzeti hrvatsku U-17 selekciju.

Nenad Gračan rođen je 23. siječnja 1962., a igračku karijeru proveo je u Rijeci, Hajduku i Oviedu prije nego je na Kantridi okončao karijeru. Deset puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije s kojom je osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu.

Tijekom uspješne trenerske karijere Gračan je vodio i četiri najveća hrvatska kluba: Rijeku, Hajduk, Osijek i Dinamo, a mlada selekcija bit će mu prvo izborničko iskustvo.

Gračan je na mjestu izbornika zamijenio Niku Kovača koji je preuzeo A reprezentaciju, a nasljedniku ostavio sjajnu situaciju u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo, jer je Hrvatska na gostovanjima kod dva najveća rivala za prvo mjesto sa po 2.0 najprije podijedila Ukrajinu, a onda i Švicarsku.

Luka Pavlović rođen je 10. svibnja 1963. godine u Čapljini, a trenerska karijera vezana mu je uz NK Zagreb gdje je zabilježio odlične rezultate s mlađim selekcijama prije nego je u dva navrata vodio seniorsku momčad kluba iz Kranjčevićeve.

On će preuzeti kadetsku reprezentaciju od Ivana Gudelja čiji su odabranici na svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u svojoj kvalifikacijskoj skupini zabilježili dva poraza. Najprije su naše nogometne nade izgubile od Maroka s 1:3, a onda i od Uzbekistana s 1:2, pa im mninimalna pobjeda od 1:0 nad Panamom vjerojatno neće biti dostatna za plasman u daljnju fazu natjecanja. (Hina)

 

 

(Hina) xad yad

 


Podijeli: Facebook Twiter