Grabar-Kitarović: Žao nam je svakog života - hrvatskog i srpskog


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u subotu kako se nada da ćemo jednog dana zajedno sa srpskom zajednicom biti u stanju zajedno obilježiti "Oluju" kao akciju koja je prekinula velikosrpsku agresiju i politiku u kojoj su žrtve bili i mnogi Srbi i koje su upravo njihovo lokalno vodstvo i vlasti iz Beograda istjerali iz njihovih domova, izrazivši žaljenje zbog gubitka svakog života - hrvatskog i srpskog.

"Nadam se jednoga dana da ćemo biti u stanju zajedno obilježiti "Oluju" kao akciju koja je prekinula velikosrpsku agresiju, velikosrpsku politiku u kojoj su žrtve bili i mnogi Srbi i koje su upravo njihovo lokalno vodstvo i vlasti iz Beograda istjerali iz njihovih domova", rekla je Grabar-Kitarović novinarima u Kninu upitana trebaju li predstavnici Srpskog narodnog vijeća, koji će se pokraj Knina pokloniti srpskim žrtvama Oluje, biti u Kninu.

Što se Hrvatske tiče, rekla je, nama je žao svakog - života i srpskog i hrvatskog i svih koji su poginuli u Oluji i Domovinskom ratu općenito. "Ne veselimo se ničijoj tuzi i vjerujemo u zajedničku budućnost svih hrvatskih građana",  kazala je u subotu u Kninu predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Dodala je da se slaže s kninskim gradonačelnikom Markom Jelićem kada kaže da bi se trebalo pokloniti i srpskim žrtvama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter