Grabar-Kitarović izrazila sućut francuskom predsjedniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu terorističkih napada u Parizu, u kojima je život izgubilo 127 ljudi, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je uputila poruku sućuti i solidarnosti francuskom predsjedniku Françoisu Hollandeu i francuskom narodu te upalila svijeću, položila cvijeće i upisala se u knjigu žalosti u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu.

"Duboko me je potresla vijest o terorističkim napadima koji su se dogodili u Parizu i stradanju velikog broja ljudi. Molim Vas primite, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze najdublje sućuti", stoji u poruci Grabar-Kitarović, kako je priopćio Ured predsjednice.

Grabar-Kitarović je rekla da Hrvatska i ona osobno "najoštrije osuđujemo sumanuti teroristički zločin u Parizu i u ovim trenucima nacionalne žalosti izražavamo iskrenu sućut i solidarnost obiteljima stradalih i cijelom francuskom narodu".

Kazavši kako nas ovaj teroristički napad ne smije pokolebati u izgradnji svijeta utemeljenog na demokratskim vrijednostima niti uvažavanje različitosti, Grabar-Kitarović je istaknula važnost snažnije suradnje "u borbi protiv onih koji takav svijet ne prihvaćaju".

"Vrijednosti islama iskonski su miroljubive i potiču uvažavanje drugih i drugačijih. Teroristički činovi poput pariških kose se s time i na njih se ne smije odraziti uskogrudnošću ili nesnošljivošću, što je i krajnji cilj terorista", rekla je Grabar-Kitarović u poruci francuskom predsjedniku Hollandeu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter