Grabar-Kitarović: Države imaju pravo štititi svoje granice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na pitanje kako komentira novonastalu situaciju sa Slovenijom i njihovu odluku da pošalje vojsku na granicu, kazala je u srijedu kako svaka država ima pravo štititi svoje granice na način kako odluči, te dodala da se nada da će se zadržati dijalog između Hrvatske i Slovenije.

"Svaka država ima pravo štititi svoje granice na način kako odluči. Naravno, nadam se da ćemo zadržati dijalog između dviju država", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović u izjavi novinarima nakon obilaska akcije "Kupujmo hrvatsko" koja se održava na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

"To ne treba promatrati kao akt protiv Hrvatske, jednostavno je riječ o provedbi schengenskih pravila i zaštiti slovenskog teritorija. Međutim, ne smijemo dopustiti da ni na koji način to utječe niti na političke odnose, bilateralne odnose i prijateljstvo između Hrvatske i Slovenije, a niti na gospodarsku razmjenu, trgovinu i promet. Jednostavno moramo nastaviti razgovarati i dalje, jer problem migracije je složen problem s kojim se suočavamo svi mi jednako i ne možemo ga rješavati pojedinačno već na europskoj i svjetskoj razini", kazala je Grabar-Kitarović. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter