GP Karasovići: Zaplijenjeno 25 kilograma heroina

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

 

Zbog krijumčarenja gotovo 25 kilograma heroina visoke čistoće, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska pritvorila je dvoje albanskih državljana koji su drogu prevozili u osobnom automobilu, a otkriveni su sinoć na graničnom prijelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore.

Riječ je o najvećoj zaplijeni heroina na području te policijske uprave. Zaplijenjeni heroin visoke je čistoće, a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 4,65 milijuna kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 10 milijuna kuna.

Droga je otkrivena u osobnom vozilu marke citroen talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 27-godišnjakinja, dok se kao putnik u vozilu nalazio 23-godišnjak, oboje državljani Albanije, priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

Prilikom granične kontrole u vozilu je ispod kontrolne ploče na mjestu suvozača pronađen paket u kojem se nalazila opojna droga za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o heroinu. Državljani Albanije uhićeni su i dovedeni u policiju na kriminalističko istraživanje.

Danas je temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena detaljna pretraga vozila i pronađeno je ukupno 47 paketa u kojima se nalazio heroin težine 24 kilograma i 809 grama.

Dvoje državljana Albanije sprovedeni su pritvor PU dubrovačko-neretvanske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter