Gourmet prezentacija Istre na EATALYJU


Na poziv Turističke zajednice Istarske županije, koja u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Milanu organizira gourmet prezentaciju Istre na eventu EATALY, odlazi jedna od najjačih kulinarsko-ugostiteljskih obitelji grada svete Eufemije - familija Pellizzer. Sada je na vlasnicima restorana Puntolina, Giannino i Rio bar, zadatak da Istru, ali i svoj rodni Rovinj, predstave u onom najboljem i najslasnijem gurmanskom izdanju što, s obzirom na pola stoljeća dugu obiteljsku tradiciju koju predvodi Corrado Pellizzer, neće biti problem.

Za tu je priliku, kako doznajemo od Nerea, odnosno sada već druge generacije Pellizzera, osmišljen i atraktivni morski jelovnik koji će startati s carpacciom od orade, tune i lignji. Uzvanici će imati priliku kušati i rižoto Capesante di Novigrad, odnosno jedan od najpoznatijih specijaliteta iskusnog Corrada Pellizzera, riblji file od brancina s tartufima.

Treća u timu Rebecca Pellizzer, dvadeset i jednogodišnja predstavnica treće obiteljske generacije restoratera, istaknula je tekuće delicije kojima će se Istra promovirati - extra djevičansko maslinovo ulje "Mate" obitelji Vekić; liker od terana Dama OPG-a Zalar; malvazija Grota proizvođača Igora Žužića; malvazija Puntolina, te vino Glauco, također malvazija, koju je po prvi puta tzv. surli metodom (koje podrazumijeva pohranjivanje vina u betonske bačve u obliku jaja) proizveo novigradski vinar Moreno Ivančić. 

Inače, show cooking, koji se najavljuje za četvrtak,18., a koji je pojačan i iskusnom kuharicom Dubravkom Čujo, odvijat će se u sali Eataly Milano Smeraldo i prisustvovat će mu pedesetak  eminentnih blogera i novinara. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter