Gotovo sve isto kao i lani

S prošlogodišnjih Dana eseja (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjih Dana eseja (D. ŠTIFANIĆ)

Program javnih potreba u kulturi Istarske županije, u stavci književnost i izdavaštvo jednak je kao prošle godine. Odobrena je potpora tiskanju devet naslova u ukupnoj vrijednosti od 150 tisuća kuna. Lani je odobrena jednaka novčana potpora, ali za tiskanje sedam naslova.

Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika za časopis Nova Istra dobit će 80 tisuća kuna, a za knjigu Tamare Bakran "Pastirica skakavaca" deset tisuća kuna. Isti će iznos ići za djelo "Zvane Črnja: Ex Histria".

Pazinski "Josip Turčinović" za djelo "Biskup Juraj Dobrila: poslanice" dobit će deset tisuća kuna, a Katedra Čakavskog sabora za povijest Istre Pazin za djelo Slavena Bertoše "Barban i mletački Loredani" također deset tisuća kuna.

Udruzi Kaleido Buzet za knjigu "Hrvatska glagoljica" Josipa Bratulića pripast će devet tisuća kuna, a po sedam tisuća kuna ide Zavičajnom muzeju Poreštine za Zbornik radova VI. istarskog povijesnog bijenala, Istarskom povijesnom društvu Pula za godišnjak Histria i Arheološkom muzeju Istre za Histria Arheologica 45.

Kao i prošle godine, i ove je godine deset tisuća kuna namijenjeno za otkup knjiga. Društvo Viribus Unitis Pula dobit će 2.700 kuna za otkup knjige "Carska i kraljevska mornarica u Puli i na Jadranu", dvjesto kuna manje pripast će izdavačkoj kući Histria Croatica C.A.S.H. za "Životinjski svijet Istre", a 2.100 kuna zagrebačkoj Srednjoj Europi za djelo Igora Dude "Sunčana strana Jugoslavije - Povijest turizma u socijalizmu". Za djelo "Paul Kupelwieser: Iz sjećanja starog Austrijanca" Amforapress iz Pule će dobiti 1.500 kuna, a porečka Errata corrige 1.200 za djelo Drage Orlića "Sve Renatove Eve".

Manifestacijama ide 60 tisuća kuna. Najviše, 14 tisuća kuna ide Gradskoj knjižnici Umag za 16. Forum Tomizza, po deset porečkoj Gradskoj knjižnici za BOOKtigu i udruzi Zvona i Nari iz Ližnjana za istoimeno književno svratište. Istarski ogranak DHK-a za Pulske dane eseja dobit će sedam tisuća kuna, koliko i Gradska knjižnica Poreč za manifestaciju Verši na šterni te Katedra Čakavskog sabora Žminj za 46. sabor čakavskog pjesništva. Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja za XX. Šoljanove dane dobiva pet tisuća kuna. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter