Gotovo milijun kuna za uređenje osnovnih škola u Rovinju i Selu

Intimna atmosfera na nastupu talijanskih glazbenika (N. O. RADIĆ)
Intimna atmosfera na nastupu talijanskih glazbenika (N. O. RADIĆ)

Mada je zabrana građevinskih radova na otvorenom na snazi, ne staje gradnja objekata koji su od vitalne važnosti za grad i njegove stanovnike. K tome, za obrazovne ustanove ljetni su mjeseci, kada su školske klupe prazne, jedino pravo vrijeme za veće popravke, dogradnje i uređenja. U osnovnim školama u Rovinju i Rovinjskom Selu stanka od nastave iskorištena je da se uredi sve potrebito i nedostajuće za što je Grad osigurao više od 970 tisuća kuna. Tako će rovinjske osnovce i male Seljane najesen dočekati puno ljepše školske zgrade i učionice.

Zgrada vrtića i škole

Najveću preinaku, i ne samo po cijeni od oko 400 tisuća kuna, doživjet će područna Osnovna škola Jurja Dobrile u Rovinjskom Selu, zgrada u kojoj su na prvom katu smješteni predškolci, a na katu osnovci.

- Konkretno, radovi obuhvaćaju kompletno uređenje prvog kata, od zamjene podova i stropova, ličenja zidova do pratećih elektroinstalaterskih radova, kaže nam pročelnik Ermanno Turcinovich, od kojeg doznajemo i da je rok za dovršenje konac kolovoza. Pročelnik objašnjava i da je u tijeku natječaj za odabir najboljeg izvođača radova za zamjenu prozora na južnom pročelju zgrade, što će upravo ovu investiciju u Rovinjskom Selu "pojačati" s dodatnih 130 tisuća kuna.

Sljedećih 300 tisuća kuna trebala bi, temeljem procijenjene vrijednosti, stajati najavljena zamjena unutarnje rasvjete dijela učionica u matičnoj Osnovnoj školi Jurja Dobrile u Rovinju. Kako doznajemo, u tijeku je provedba natječaja za najbolju ponudu, koja će osigurati montažu, odnosno novu svjetlost do prvih dana rujna.

Videonadzor i nova vrata

Što se tiče Talijanske osnovne škole "Bernardo Benussi" u Rovinju, tamo se izvode keramičarski i bravarski radovi, odnosno uvode instalacije videonadzora. Ukupna cijena radova iznosi oko 71 tisuću kuna, a izvode ih, kao i u slučaju Rovinjskog Sela, djelatnici tvrtke Rovinj Euri-modul iz Rovinjskog Sela, dok je stručni nadzor povjeren ovlaštenom inženjeru građevinarstva Claudiu Roccu. U rovinjskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora u tijeku je zamjena vrata dvanaest učionica, po cijeni od gotovo 68 tisuća kuna. Izvođač radova je tvrtka GIP građevinarstvo, trgovina i usluge iz Karojbe, dok je nadzor također prepušten Claudiju Roccu. Svi radovi trebaju biti okončani do 31. kolovoza.

(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter