Gotovo je sa životom na kreditnu karticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek istaknuo je u cetvrtak da se europskim gradanima treba otvoreno reci da se više ne može živjeti zaduživanjem na kreditnu karticu.

"Kada poduzimamo reforme moramo biti potpuno otvoreni prema našim gradanima. Moramo im reci istinu - da se mora okoncati kultura življenja na kreditnu karticu, s posudenim novcima", rekao je Buzek na pocetku sastanka na vrhu zemalja clanica Europske unije.

Celnici EU-a zapoceli su u cetvrtak u Bruxellesu jednodnevni sastanak na kojem ce pokušati dogovoriti mjere za jacanje proracunske discipline i vecu koordinaciju gospodarskih politika kako bi se sprijecilo ponavljanje sadašnje dužnicke krize u zemljama clanicama.

Svaki summit EU-a tradicionalno zapocinje sastankom s predsjednikom Europskog parlamenta. "Moramo platiti racun, u suprotnom, ukrast cemo našoj djeci nasljedstvo, a vjerojatno i njihovoj djeci. Moramo reci našim gradanima da cemo morati imati dulji radni dan, kasnije odlaziti u mirovinu i živjeti unutar svojih mogucnosti", istaknuo je Buzek.

Rekao je da je stanje u Europi gore nego u Sjedinjenim Državama i novim gospodarskim silama. Zauzeo se za jacu koordinaciju gospodarskih politika na razini svih 27 zemalja clanica, a ne samo eurozone.


Podijeli: Facebook Twiter