Gotovina u Zadru: U Hrvatskoj je svanulo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz pjesmu, baklje i mnoštvo hrvatskih zastava, veličanstven doček na prepunom Forumu za generala Antu Gotovinu pripremili su Zadrani, koji su zajedno s tisućama branitelja i suboraca te građanima iz svih dijelova Hrvatske poslušali obraćanje generala Gotovine, njegov najduži govor otkako je u Hrvatskoj.

"Zadre moj, dragi moji prijatelji, čast mi je i zadovoljstvo nakon 12 godina biti ovdje zajedno s vama i proslaviti Dan grada", poručio je na početku svoga obraćanja okupljenim Zadranima na Forumu.

Zadar je hrvatski grad koji je kroz svoju burnu povijest bio najjači kada je bilo najteže, a zahvaljujući hrabrim braniteljima izvojevali smo pobjedu, rekao je general Gotovina.

"U Hrvatskoj je svanulo, nova poglavlja hrvatske priče čekaju da ih zajedno napišemo. Moramo punim jedrima zaploviti u novo vrijeme. I svojim djelima postati pobjednici u miru. U godini koja je pred nama zauzet ćemo svoje mjesto za stolom europske obitelji kojoj oduvijek pripadamo. Ne smijemo se prepustiti malodušju, nismo ni 1991. godine, bez hrabrosti ne bismo se obranili i danas ovdje uspravno stajali", rekao je general Gotovina.

Na kraju obraćanja general Gotovina je poručio: "Dragi Zadrani sve je pred nama, sve ovisi o nama, zajedno pišemo novo poglavlje povijesti. Svanulo jutro je u Hrvatskoj!"

Potom je pustio bijelu golubicu - simbol mira, te nakon što se pozdravio s okupljenim Zadranima, otišao u crkvu sv. Marije gdje je posjetio benediktinke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter