Gotovina u Pakoštanima: Hvala na kršćanskoj ljubavi!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

General Ante Gotovina večeras je mnoštvu okupljenih u Pakoštanima rekao da je sretan jer je nakon toliko godina našao put do svoje kuće.

"Veselite se, dragi prijatelji, ovo je naša večer, večer naše pobjede. Nakon toliko godina našao sam put do svoje kuće i večeras sam tu s vama. I što vam drugo mogu reći nego da sam sretan", poručio je general Ante Gotovina na pakoštanskoj rivi na kojoj se okupilo oko 30 tisuća ljudi.

"Hvala vam na kršćanskoj ljubavi iskazanoj svih ovih godina. Tu kršćansku ljubav trebamo čuvati i dalje i iskazivati posebno prema onima koji su najslabiji i najugroženiji kako bismo vidjeli da svaki naš čovjek može živjeti sretno u ovoj državi. To je naš zajednički cilj i vjerujem da je to naše sutra. Veselite se, ugodna vam večer. Bog s vama", poručio je general Gotovina.

Pakoštane su organizirale veličanstven doček generalu. Na rivu su stigli ljudi iz svih dijelova Dalmacije i iz drugih krajeva Hrvatske. Na tisuće je zastava, zapaljenih baklji i ostalih pirotehničkih naprava. General je dočekan uz pjesme "Zovi, samo zovi" i "U Boj, u boj", a  glumac Božidar Alić recitirao je stihove Gundulićeve Himne slobode dok je general Gotovina prilazio pozornici kroz špalir sumještana.

Zabavni program u kojem će nastupiti mnogi izvođači trajat će dugo u noć. (Hina, foto D. Klarić i J. Mišković/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter