Gotovina se nagodio s nizozemskom televizijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obrana generala Ante Gotovine priopcila je u petak da se s nizozemskom televizijom nagodila da objave ispravak priloga u kojem su u sijecnju naveli da general Gotovina ima veze sa zlocinima u BiH,a on je zauzvrat odlucio povuci tužbu za klevetu.

"Nakon razmatranja i provjere tužbenih navoda, TV NCRV je bez odugovlacenja priznala svoju pogrešku te time otvorila mogucnost postizanju vansudske nagodbe", navodi se u priopcenju odvjetnika Luke Mišetica u kojem se pojašnjava da je TV kuca pristala objaviti ispravak i ispriku u svojim vijestima te isto objaviti i držati tjedan dana na svojoj web stranici, a general Gotovina odlucio je povuci tužbu.

Nizozemska televizija 14. sijecnja emitirala je prilog u kojem je bivši nizozemski pripadnik UNPROFOR-a Stefan van Zanten tvrdio da je general Gotovina odgovoran za zlocine koji su navodno tijekom 1992. godine pocinjeni protiv Srba u BiH. Odvjetnici Gotovine 11. su veljace sudu u Amsterdamu podnijeli tužbu protiv nizozemske televizije NCRV zbog djela klevete.

"Odvjetnicki tim generala Gotovine izražava svoje zadovoljstvo zbog profesionalnog ponašanja vodstva TV NCRV, koje je preuzelo odgovornost te odlucilo razriješiti ovaj spor, pri tome istinito informirati svoje gledatelje cak i o tome da su napravili grešku. Nažalost, neki publicisti i izdavaci u Hrvatskoj koji su takoder objavili lažne i klevetnicke tvrdnje o generalu Gotovini nisu pokazali istu razinu profesionalizma u prihvacanju odgovornosti za svoja nedjela", navodi se u priopcenju njegova odvjetnika.


Podijeli: Facebook Twiter