Gotovina: Glasajte za EU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

General Ante Gotovina poslao je u subotu poruku hrvatskoj javnosti u kojoj stoji da ce on svoj glas dati za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, pa poziva gradane Hrvatske da i oni na referendumu u nedjelju ucine isto.

"Ovim putem želim iznijeti da cu u Haagu glasati za ulazak Hrvatske u Europsku uniju - gdje Hrvatska civilizacijski i povijesno pripada, a referendumom se to samo formalno potvrduje. Hrvatskoj je mjesto u Europskoj Uniji", naglašava general Gotovina, u poruci dostavljenoj preko odvjetnika iz haaškog pritvora u Scheveningenu.

General Gotovina imao je znacajnu ulogu u hrvatskom približavanju EU-u. Neke clanice Europskog vijeca na celu s Velikom Britanijom u prvoj polovici prošlog desetljeca nekoliko su godina odgadale pocetak hrvatskih pregovora s EU-om, tvrdeci da mu hrvatske vlasti pomažu u skrivanju u Hrvatskoj i BiH. Na kraju se pokazalo da Gotovina nije bio dostupan hrvatskim vlastima, te da se skrivao daleko od Hrvatske, gdje je na kraju u prosincu 2005. i uhicen. (D. R./NL)


Podijeli: Facebook Twiter