Gotovcu trg, ?oseru ništa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbor za utvrdivanje prijedloga imena ulica i trgova Pule na sjednici je pozitivno odgovorio na cetiri, od dvanaest, prijedloga za imenovanje ulica, trgova i drugih površina, odnosno zahtjeva za uvrštenje prijedloga imena u Fond imena Grada.

Za još dva prijedloga odbor je zatražio dodatna pojašnjenja, a prihvatio je da se Parkom Vlade Gotovca imenuje zelena površina izmedu Radiceve i Dobriline ulice. Zatim je prihvatio da se naziv "Put za groblje" preimenuje u Ulicu Monte Giro, te je suglasan da se ime Renata Pernica i "154. brigade" kao i "Trg hrvatskih branitelja" uvrste u Fond imena.

Od "odbijenica" najviše cudenja izaziva ona Mjesnom odboru Veruda, koji je predlagao da se dio Krležine ulice preimenuje u Ulicu Sergia Blažica ?osera, što odbor nije prihvatio s obrazloženjem da treba izbjegavati nepotrebno mijenjanje imena ulica, a zauzvrat je predložio postavljanje spomen- ploce na zgradu u Krležinoj ulici.

Odbor, medutim, ocito ne zna da kuce u kojoj je ?oser boravio više nema jer je prije nekoliko godina uništena u požaru. Na njenom mjestu danas se gradi nova poslovno-stambena zgrada.


Podijeli: Facebook Twiter