Gotova sanacija tisuću kvadrata krova Rojca


Danas je okončan dio generalne sanacije ravnoga krova zgrade Društvenog centra Rojc u Puli, odnosno njegovog sjeverozapadnog i sjevernog središnjeg dijela. Sanirano je oko tisuću četvornih metara što je četvrtina od ukupne površine krova koja iznosi oko 4.500 četvornih metara.

Sanirani dimnjaci

U sklopu radova, koji su započeli početkom rujna, postavljene su termoizolacije ploče tvrde kamene mineralne vune s izradom parne brane te je postavljena hidroizolacija od sintetičke membrane na bazi mekog PVC-a armirana poliesterskom mrežicom. Također, sanirane su sve kape svih dimovodnih kanala te su na njih ugrađene limene kape kako bi se spriječio prodor vode, a krov je na saniranom dijelu dobio kompletnu novu gromobransku instalaciju.

Castrum Pula 97 d.o.o. koji upravlja zgradom Rojca je po dobivenoj suglasnosti od strane Grada Pule proveo za ove radove otvoreni postupak javne nabave, a radove je izvela specijalizirana tvrtka za ravne krovove, izabrana putne javne nabave, G.R.B. d.o.o. iz Karlovca, dok je nadzor provodila pulska tvrtka M3.D. d.o.o. Vrijednost radova iznosila je 634,4 tisuće kuna.

Pristup Rojcu

- Nedavno je saniran i dio Dnevnog boravka u Rojcu, a godišnje se više od milijun kuna izdvaja u redovno održavanje i portirsku službu. S ciljem osiguranja kvalitetne pješačke komunikacije za pristup Društvenom centru Rojc iz Tartinijeve ulice, u kolovozu ove godine uređena je i pješačka staza s javnom rasvjetom u LED tehnologiji. Projektom uređenja pješačke staze uklonjena su čelična vrata te dio derutne ograde koji je odvajao Tartinijevu ulicu i dvorište Rojca, a sve u svrhu osiguranja kvalitetnog pristupa prema Rojcu i sadržajima u dvorištu Rojca. Uz stazu nedavno je posađeno i deset stablašica. Vrijednost investicije iznosila je oko 250 tisuća kuna, rekli su iz gradske uprave i istaknuli da sve navedeno potvrđuje pravilan način brige prema svojoj imovini i predstavlja veliku podršku Grada razvoju civilnog društva koji svojim djelovanjem doprinosi zajednici. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter