Gotova 24-satna akcija policije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija je provela 24-satni nadzor brzine kretanja vozila na području Istre, od 6 sati u četvrtak do petka u 6 sati. Tijekom akcije policijski službenici kontrolirali su ukupno 230 vozila i vozača i utvrdili 109 prekršaja nepropisne brzine kretanja, pri čemu su zabilježena dva teža slučaja prekoračenja brzine na području Pule i Poreča.

Na području Istre policija je nadzirala brzinu kretanja vozila na ukupno 86 lokacija, na cestama u naselju i cestama izvan naselja. Uz 27 lokacija, koje su predložili građani, policijski službenici brzinu su nadzirali na još 59 lokacija, na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. U Puli, na kolniku Marulićeve ulice, gdje je brzina ograničena na 50 na sat, izmjerena je brzina od 90, dok je na području grada Poreča, gdje je ograničenje brzine također 50, izmjerena je brzina od 115.

Za vrijeme trajanja pojačanog nadzora, na području Policijske uprave istarske dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća zbog neprilagođene brzine, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Cilj akcije je smanjenje prometnih nesreća koje se događaju upravo zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.

Nadzor brzine kretanja provodio se u zemljama Europske unije sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, Europske mreže prometne policije, a akcija se provodila od 6 sati ujutro 21. travnja do 6 sati ujutro 22. travnja. Budući je nepropisna brzina, uz alkohol, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, policija podsjeća još jednom vozače da poštuju propisana ograničenja brzine kretanja te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter