Gostujući blok pokvario planove

DOMAĆE NA KOLJENIMA - Vedrana Jakšetić, Rene Sain i Valentina Duspara (7) (M. MIJOŠEK)
DOMAĆE NA KOLJENIMA - Vedrana Jakšetić, Rene Sain i Valentina Duspara (7) (M. MIJOŠEK)

Utakmica 11. kola 1. skupine Prve A lige odbojkašica: Poreč - Mladost 0:3 (19:25, 20:25, 16:25). SRC Veli Jože. Gledatelja 300. Suci: Milan Rajković i Goran Brozić (oba Rijeka).

POREČ: Pahović, Sain (L), Zahirović (L), Novosel, Jozić, Duspara, Račić, Jakšetić, Sučić, Rogović, Sliško, Ćorić.

MLADOST: Perić, Cvrtnić, Mlinar, Božičević (L), Lukić, Božić, Vrbanc, Jurišić, Strunjak, Vugec.

U dugo očekivanom derbiju pretposljednjeg kola 1. skupine odbojkašice Poreča nisu uspjele "mladostašicama" naplatiti dugove za nesretni poraz od prije 15-tak dana u Zagrebu. Ovoga su puta pred svojim navijačima poražene u tri seta od istih protivnica nakon samo 75 minuta igre. S ta su tri boda igračice Mladosti osigurale prvu startnu poziciju uoči play offa, dok su Porečanke ostale na trećem mjestu.

Bilo je u srijedu navečer sve spremno za derbi, motivirani protivnici, publike taman da malo vikom upotpuni atmosferu. Na feštu je i mirisalo na početku susreta kada se ginulo za poene, međutim, samo je tada domaćin izgledao kako treba, dok je kasnije nestao s terena budući je susretom dominirao zagrebački blok kojim su zaustavljeni svi porečki planovi.

Poraz znači da će Porečanke sada vrlo teško do druge startne pozicije za "play off", no to ionako nije toliko važno. Važno je da su konačno bile kompletne, sve dok Novosel nije preselila na klupu zbog slabosti.

Kod domaćina je malo curilo u obrani tek na desnoj strani mreže, što su iskoristile gošće za vodstvo 12:10 na polovici seta.

Bježale su i kasnije Zagrepčanke tih nekoliko poena (12:16), usprkos tome što gotovo da i nije bilo zamjerki domaćoj igri, osim možda kod bloka koji nikako nije uspijevao "začepiti" dijagonalu po kojoj su prolazile Mlinar i Vrbanc. Doguralo se tako i do rezultata 14:20 za osvajačice Kupa koje su ubrzo povele 1:0.

U drugom je setu malo pala domaća igra u obrani, a niti u napadu nije bilo previše sretnih rješenja budući da se forsirala Račić što su protivnice shvatile i zatvorile prolaz. Epilog je bilo stalno vodstvo gošći (5:12, 13:18, 15:22) i 0:2. Niti u trećoj dionici nije bilo bolje, pokušavao je i domaći strateg rotacijama, uvodeći povratnice s bolovanja Sučić i Ćorić, ali su protivnice ponovno pobjegle prema završnici s osjetnom prednošću (9:16) i Zagrepčanke su vrlo brzo proslavile uvjerljivu pobjedu. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter