Gostuju poznata imena iz svijeta plesa na šipci

Turistički agenti iz Turske po prvi put u Areni (D. MEMEDOVIĆ)
Turistički agenti iz Turske po prvi put u Areni (D. MEMEDOVIĆ)

Četverodnevni međunarodni ljetni kamp u organizaciji S Fitness udruge iz Pule započeo je jučer s radom. Croatia Pole Camp idealan je za sve strastvene obožavatelje i praktikante plesa na šipci. Kamp završava u nedjelju navečer umjetničkim natjecanjem u plesu na šipci Pole Art Croatia, koje se održava u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 20 sati.

Znanje i vještine

Ovo je četvrta godina održavanja uspješnog hrvatskog pole dance kampa, najposjećenijeg u ovom dijelu Europe. Ove godine gostuju tri poznata imena iz svijeta plesa na šipci, Amerikanka Nadia Sharif, Ruskinja Daria Chebotova i Englez Josh Taylor. Tri zvijezde će kroz desetak radionica dnevno prenositi svoje znanje i vještine iz područja koreografije, muzikalnosti, kontorzije, nastupa pred publikom, i naravno – samih tehnika izvođenja elemenata na šipci.

Osim radionica plesa na šipci, posjetiteljima su ponuđene razne radionice plesa, yoge, snage, fleksibilnosti, senzualnog načina vježbanja, chair dancea, kondicijskih treninga i ostali sadržaji poput Meet & Greet sata upoznavanja s već spomenutim svjetski poznatim stručnjacima iz pole dance svijeta.

Kamp ove godine posjećuje više od 150 sportaša, čija većina su strani državljani, dolaze iz Italije, Francuske, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Španjolske, Velike Britanije, Malezije, SAD-a i dalje. Program je upotpunjen raznim događanjima i izletima čiji je cilj upoznavanje kulture i prirodnih ljepota grada Pule. Mnogi polaznici se vraćaju svake godine. Prema iskustvima posjetitelja, ovo je pole dance kamp s najugodnijom i toplijom atmosferom.

U sklopu Croatia Pole Campa, u nedjelju u Domu hrvatskih branitelja, održava se i prvi puta umjetničko natjecanje u plesu na šipci Pole Art Croatia. Gledatelji će moći uživati u jedinstvenim plesnim predstavama dvadesetak natjecatelja iz cijelog svijeta, u kategorijama Amateurs (Početnici), Semi-professionals (Polu-profesionalci) i Professionals (Profesionalci).

Pole kamp

Organizator, udruga S Fitness, jedan je od vodećih centara plesa na šipci u Hrvatskoj. Prvi je centar te vrste otvoren u Istri prije gotovo sedam godina. Glavni motivi S Fitnessa u organizaciji Croatia Pole Campa su promidžba plesa na šipci kao zahtjevne sportsko-plesne discipline te grada Pule, Jadranske obale, bogate kulturološke i prirodne baštine Hrvatske. Cilj je stvoriti najveći pole kamp u Europi i svake godine ugostiti sve više sportaša iz cijeloga svijeta.

Natjecanje Pole Art Croatia obilježava finalnu večer četverodnevnog sportsko-plesnog kampa posvećenog plesu na šipci Croatia Pole Camp koji se održava u hotelu Brioni u Puli.

Organizatorica i voditeljica večeri, Nikolina Jurišić, i udruga S Fitness, godinama promoviraju ples na šipci kao zahtjevnu sportsko-plesnu disciplinu, za koju se zanima sve više žena i muškaraca u Hrvatskoj. (Priredila V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter