Gostoljubivi gradani Triera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba pulskog fotografa Duška Marušica Cicija "Trier", otvorena u srijedu u Galeriji Vincenta iz Kastva INK-a, uprilicena je u povodu 40. obljetnice pobratimstva Pule i njemackog grada. Otvaranju su prisustvovali i pulski gradonacelnik Boris Miletic te dogradonacelnica Triera Angelika Birk.

Miletic je napomenuo da je to vec cetvrta u nizu izložbi koje je Marušic posvetio gradovima pobratimljenim s Pulom te da je opet uspio iznenaditi stanovnike grada koji je fotografirao. Dogradonacelnica Birk je to potvrdila rekavši da je njenu delegaciju najviše zanimalo iz kojeg ce kuta Cici snimiti grad i njegove kulturne i povijesne znamenitosti.

- Duško Marušic je u Trieru vec poznat jer je prije deset godina, u povodu 30. godišnjice bratimljenja, u našem gradu organizirao izložbu kojom je našim gradanima predstavljao svoj grad Pulu. Cetiri naša umjetnika ce 29. kolovoza pohoditi vaš grad i snimati ga za potrebe izložbe o Puli koja ce biti postavljena u Trieru u lipnju 2011. godine. Smatram da su ovakvi projekti primjer uspješne suradnje koju mogu uspostaviti dva grada, kazala je Birk.

- Gradani Triera su gostoljubivi poput Puljana, pa je užitak posjetiti taj grad. Nadam se da ce radovi delegacija trierskih fotografa uspjeti iznenaditi mene kao dugogodišnjeg stanovnika ovog grada, rekao je Marušic.

Na izložbi u Galeriji Vincenta iz Kastva posjetitelji mogu pogledati sve najznacajnije spomenike kulture Triera, ali i neuobicajene detalje koje Cici uvijek voli istaknuti na svojim fotografijama. Izložba ostaje otvorena do 13. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter