Gostima kampova ukradeni gumenjaci

Ilustracija (S. M.)
Ilustracija (S. M.)

Pulska policija je u četvrtak zaprimila tri prijave stranih državljana o krađama gumenih čamaca i motorima. Nepoznati počinitelj ili više njih je tijekom noći s 5. na 6. lipnja iz kampa u Premanturi ukrao 71-godišnjem Nijemcu sivi gumeni čamac s plavim detaljima, uključujući i vanbrodski motor, čime je vlasnik oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Iste noći bez gumenjaka tamno crvene boje s motorom ostao je 58-godišnji Nijemac u kampu u Banjolama koji je takoer oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija istražuje i prijavu 52-godišnjeg državljanina Švicarske kojemu je nepoznati lopov iz kampa u Medulinu ukrao gumeni čamac, kojeg je kasnije ostavio na moru, ali je sa sobom ponio vanbrodski motor, pojaseve za spašavanje, vesla i druge predmete, oštetivši Švicarca za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljima te poziva sve građane koji imaju informacije o ovim događajima da se jave u Policijsku postaju Pula, na broj 192 ili 052/532 528, a informacije mogu proslijediti i na e-mail [email protected]. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter