Gostima docek na Vratima Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrata Istre, turisticki centar na Istarskom ipsilonu, na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije i Italije, projekt je na kojemu sada radi umaška Udruga iznajmljivaca privatnog smještaja, doznajemo od tajnika udruge Borisa Brajkovica koji kaže da Udruga paraleleno radi i na projektu otvaranja agencije privatnih iznajmljivaca.

- Ove godine slavimo devetu godišnjicu postojanja i zakljucili smo da smo došli do tocke kad naš rad u nekim segmentima treba profesionalizirati. Što se tice agencije, vjerujemo da ce proraditi do svibnja. Njezin je cilj produženje turisticke sezone i povecanje broja nocenja u obiteljskom smještaju, što bi se moglo ostvariti iduce godine, objašnjava on.

- Centar Vrata Istre naša je ideja, koja ukljucuje druge subjekte i stranog ulagaca. Naša agencija s info-punktom iznajmljivaca bit ce dio tog centra, zajedno s odjelom rezerviranim za Turisticku zajednicu Istarske županije te drugim institucijama i gospodarskim subjektima. Do tada planiramo da se profilira kao vodeca agencija privatnog smještaja, smatra Brajkovic.

U to ce biti ukljuceni gradovi Umag i Buje, županijska Turisticka zajednica i tvrtka Bina-Istra, pod cijim se okriljem projekt izvodi. Podršku su dobili od istarskog župana i stranog investitora, koji ce sudjelovati posredstvom svoje hrvatske tvrtke Vino mare sa sjedištem u Umagu. S obzirom na to da su oba projekta rodena upravo u Umagu, gradonacelnik Vili Bassanese imenovao je svog zamjenika Veljka Ivancica kao njihova koordinatora. Projekti su u nacelu vec usuglašeni s nadležnim subjektima te se ovih dana ocekuje njihovo formaliziranje i pokretanje administrativnih dozvola.

Inace, Udruga ce uskoro na svojoj skupštini raspravljati o brojnim pitanjima, poput Umaga kao prepoznatljive turisticke destinacije, zatim o stanju sigurnosti za goste, prometu, uredenju javnih plaža, estetskom imidžu Umaštine i bogatstvu turisticke ponude.

- Po procjenama udruge iznajmljivaca, sezona bi morala biti slicna lanjskoj, ako ne i nešto bolja, uzmemo li u obzir sve nestabilnosti koje su zahvatile susjedne mediteranske turisticke zemlje, zakljucio je tajnik udruge. Pozvao je iznajmljivace da koriste usluge koje nudi udruga, a koje ce im znatno olakšati rad - od prijave boravka gostiju preko internetske aplikacije, korištenja web portala udruge, informacija, tecajeva usavršavanja koje povremeno organiziramo i slicno.


Podijeli: Facebook Twiter