Gosti sa zvucnim zidom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Digitron Sound System nastupio je sinoc u Podzemlju Rojca. Prema izvornoj jamajcanskoj tradiciji, pojam "sound system" podrazumijevao je one izvodace koji su se na plesnjacima pojavljivali s vlastitim zvucnim zidom. Tim se pravilom vode i zagrebacki Digitroni, zasad prvi i jedini pravi domaci sound system koji su 2007. godine osnovali clanovi Radikal Dub Kolektiva i Jahstice Sounda.

U Pulu su stigli u punom sastavu i što se opreme i što se clanova tice. Punk Podzemlje je ugostivši ovaj kolektiv dobilo novo ruho – drugaciji zvuk i drugaciji prostorni raspored – zvucni zid ispred bine, a DJ pult ispred uobicajenog paradizovskog DJ pulta.

Iako se pulska publika nije pojavila u svom najbrojnijem izdanju, sasvim pristojan broj zainteresiranih utaborio se u Podzemlju i neumorno plesao uz Digitron Sound System, ciji je nastup poceo i prije ponoci, a trajao do cetiri sata ujutro.

Vrtjele su se ploce pretežno roots dub glazbe, a takvu selekciju pratile su društveno osviještene poruke MC-ova. Za Digitrone se zagrijavalo u Seasplash klubu na drugom katu sjevernog krila Rojca, takoder u dub stilu, a po izboru Dubbasstardza, pulskog troclanog DJ kolektiva, inace domacina u vec spomenutom klubu.


Podijeli: Facebook Twiter