Gosti porečkog hotela Fortuna zaraženi rotavirusom

Još se ne zna kako je rotavirus dospio u hotel Fortunu (J. PREKALJ)
Još se ne zna kako je rotavirus dospio u hotel Fortunu (J. PREKALJ)

Ukupno 43 osobe, što djelatnika, što gostiju, Rivierinog hotela Fortuna na porečkom otoku Sv. Nikola proteklog su vikenda imali probavne tegobe, a neki su želučane probleme imali i danas. Razlog tomu je rotavirus, utvrđeno je danas.

Informacija da je želučani virus pogodio toliki broj ljudi nije došla iz Uprave Valamara, koji u svojoj grupaciji ima i porečku hotelijersku tvrtku Riviera Adria, nego od djelatnika koji je kazao da su se radnici i gosti u nedjelju ujutro počeli žaliti na glavobolju, povraćanje, proljev, mučninu i temperaturu.

Inače, rotavirus uzrokuje infekciju probavnog sustava (gastroenteritis), a simptomi  su proljev, povraćanje i dehidracija.

- U ponedjeljak navečer zaprimili smo informaciju o probavnim tegobama određenog broja gostiju iz hotela Fortuna. Odmah smo o tome obavijestili liječnika i Zavod za javno zdravstvo, a u međuvremenu smo dobili službenu potvrdu Zavoda da se radi o kratkotrajnoj probavnoj virozi. Do danas su ukupno 43 osobe (uključujući goste i djelatnike hotela) prijavile probavne tegobe. Sukladno standardnoj proceduri u takvom slučaju provedene su sve preventivne mjere, kao i upute Zavoda za javno zdravstvo i sanitarne inspekcije. Željeli bismo istaknuti da je tim hotela pružio sve potrebne informacije gostima i djelatnicima, da bi se svi što ugodnije osjećali. Važno je istaknuti da je riječ o želučanoj virozi, a nikako ne o trovanju hranom, odgovorila je na naš upit Željka Bolfan iz Odjela odnosa s javnošću Riviere Adria.

Glas Istre je priču dobio od djelatnika Bojana Letića, koji je kao sezonac radio u kuhinji hotela, a u međuvremenu je ostao bez posla. On je, nakon što je danas zbog bolova i grčeva koji nisu prestajali ponovno pomoć potražio na porečkoj Hitnoj pomoći kao i drugi njegovi kolege, optužio Upravu Riviere Adrije da je pokušala zataškati događaj i da je otkaz dobio jer je otišao na Hitnu pomoć i dobio uputnicu za infektologiju u Puli a da to prethodno nije najavio svojim šefovima. (T. KOCIJANČIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter