Gosti oklijevaju, cijene padaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za 1.400 kuna u ovom se trenutku može dobiti sedmodnevno ljetovanje na Jadranu, ali i u Tunisu ili Egiptu, a dalmatinski hoteli nude produženi vikend, ili cetiri dana za tri placena, vec od 800 kuna po osobi.

Mediteran nikad nije bio jeftiniji, no prosjecnoj hrvatskoj obitelji to malo znaci jer u turistickim agencijama nema gužve oko lipanjskih rezervacija.

- Cijene aranžmana na Jadranu i na Mediteranu su strašno pale, no gradanima je i to preskupo i potražnja za lipanjskim aranžmanima i nije neka, a poprilicno ovisi o vremenskim prilikama. Mogucnost ljetovanja nikada nije bila ovako povoljna, a kvalitetni aranžmani nude se po smiješnim cijenama. U istom cjenovnom razredu su ljetovanja u Dalmaciji i putovanja avionom u Tunis ili Egipat, gdje se ljudima jamci sedmodnevno uživanje na suncu i vrucem pijesku. Ocekujem da ce se tržište uzburkati mjesec dana prije sezone godišnjih odmora, kaže Aleksandra Pukšar iz Kompasa.

Lipanjskih rupa ponajviše se plaše hotelijeri koji su diljem Jadrana posegnuli za spuštanjem cijena i raznim akcijama. Na lipanjske rezultate zasigurno ce utjecati i Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi, jer takvi dogadaji uvijek zadrže dio potencijalnih putnika u njihovim domovima.

U Valamaru, primjerice, kažu da ocekuju slicnu popunjenost hotela kao lani, ali da je ipak teško dati precizne prognoze.


Podijeli: Facebook Twiter