Gosti na odlasku ne skrivaju oduševljenje


U posljednjem se kolovoškom vikendu na istarskim graničnim prijelazima stvarala očekivana gužva. Zadnjeg kolovoškog vikenda u Hrvatsku je do podne u subotu preko tri istarska prijelaza - Plovanija, Kaštel i Požane - ušlo 74.000 domaćih i stranih gostiju, a izašlo je njih 80.448, doznajemo u Operativno-komunikacijskom centru PU istarske.

Iz OKC-a centra javili su i da je kolona pri izlasku kod Kaštela jučer u 11.30 sati bila duga devet kilometara, no gužve u popodnevnim satima više nije bilo ni na jednom graničnom prijelazu.

Dok na staroj državnoj cesti Poreč - Buje - Kaštel vozila gotovo i nije bilo, kolona se stvarala na Istarskom ipsilonu do dužine od sedam kilometara, a oko 14 sati je bila u opadanju. Najduže je od naplatnih kućica na vijaduktu Mirna do GP-a Kaštel put trajao 30-ak minuta, jer se čitavo vrijeme vozilo usporeno, ali zastoja, kako su nam na granici potvrdili vozači, nije bilo.

Na GP-u Kaštel uvjerili smo se zašto je tako. Policijski su djelatnici po potrebi već na kružnom toku usmjeravali dio automobila i kampera prema Plovaniji, a na Kaštelu su konstantno bile otvorene po dvije trase u oba smjera i po potrebi, na ulasku, gdje je to jedino i moguće, i treća.

Putnici s kojima smo razgovarali s ljetovanja nose izuzetno pozitivna iskustva, a oni koji tek dolaze puni su iščekivanja, u prvom redu za lijepo vrijeme i opuštanje u moru i suncu.

Samo lijepe uspomene sa sobom nose i gosti koje smo nakratko zaustavili na izlazu iz Hrvatske. Dvojica njemačkih državljana u prolazu nam je dobacila da su prvi put bili u Istri i to dva tjedna u Puli i Poreču, gdje im je bilo prekrasno te će se sigurno ponovno vratiti. (K. FLEGAR; snimio M. MIJOŠEK)

    


Podijeli: Facebook Twiter