Gosti Croatije završili u Rapcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gosti, koji su u subotu navecer trebali biti smješteni u hotelu Croatia u Dugoj Uvali nedaleko od Marcane, završili su u Rapcu. Naime, nakon što je u petak najavljeno otvaranje hotela za ovaj vikend, usprkos tome što ima zabranu obavljanja ugostiteljske djelatnosti i pecat Državnog inspektorata na ulaznim vratima, u subotu ujutro vrata hotela, s kojih je skinut pecat inspektorata, pecatila je policija i time onemogucila otvaranje ovog kompleksa i prijem gostiju.

Kako saznajemo od direktora hotela Branka Matica, trebalo je doci tristotinjak gostiju, dvostruko više nego što je prije nekoliko dana najavljivao suvlasnik tvrtke Fio&D iz Splita Dragan Boljat koji ovaj hotel drži u problematicnom zakupu oko kojeg se spori s vlasnikom kompleksa Industrogradnjom i zbog cega je i došlo do ove situacije.

- Hotel je ujutro bio spreman primiti goste, ali po dolasku policije, koja je zapecatila vrata hotela, to nismo mogli uciniti. Nemam rijeci za takav postupak. Gosti su na kraju rasporedeni u druge hotele, odnosno u Valamarove kapacitete u Rapcu. Nadam se da ce se taj problem riješiti ovih dana i da cemo vec ovog tjedna moci poceti s normalnim radom, rekao je Matic.

On, naime, optimisticno ocekuje da ce im na osnovi rješenja Vrhovnog suda, kojim je poništena odluka Županijskog suda u Puli oko zakupa ovih prostora, zbog cega je na jesen Ministarstvo turizma donijelo odluku o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti, resorno Ministarstvo ovaj tjedan dati zeleno svjetlo za rad.

Ako se to ne ostvari, touroperatori ce goste, koji su vec bukirali svoj smještaj u Dugoj Uvali, ponovno morati rasporediti po drugim objektima.

Prema rijecima Matica, tjedan uoci Uskrsa hotel s depandansom trebao je biti u potpunosti pun. Hotel inace raspolaže s 256 soba, što govori da je Duga Uvala trebala primiti petstotinjak gostiju.


Podijeli: Facebook Twiter