Goste Kažele preusmjeravaju u Italiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne popuštaju napetosti izmedu hotelijerske kuce Arenaturist i tvrtke Tehno ekologija u medulinskom kampu Kažela, kojeg trenutno nadziru cak dvije zaštitarske tvrtke (svako je poduzece angažiralo "svoju").

Najprije je Tehno ekologija - kojoj je zakup nad Arenaturistovim objektima istekao još 2008., ali usprkos tome nije predala objekte hotelijeru u posjed, vec se s njim zbog toga tuži - prije tjedan dana zabranila ulazak predstavniku Ministarstva turizma u kamp radi dodjele kategorizacije u korist Arenaturista, a potom je, prije dva dana, postavila ogradu oko objekata koje smatra svojima, ali je ona potom srušena. No, ni to nije sve.

Saznajemo, naime, da buking servis Bi Villagea, fažanskog kampa koji drže isti vlasnici kao i Tehno ekologiju, vec neko vrijeme preusmjerava bukiranje smještaja za Kaželu u taj fažanski kamp, ali i kamp "San Francesco" u Italiji!

Arenaturistu to, naravno, nije po volji u vrijeme kada je poceo animirati svoje partnere da bukiraju smještaj za sljedecu sezonu u Medulinu, a nikome u Istri ne bi trebalo biti drago da se turisti iz Medulina preusmjeruju u Italiju. U Arenaturistu kažu da ce sljedece sezone normalno raditi u Kaželi te da ce predati zahtjev za koncesiju za taj kamp nadležnim državnim službama za korištenje turistickog zemljišta.

Takoder, pulski hotelijer ponovno namjerava pozvati predstavnika resornog ministarstva da kategorizira kamp, koji godišnje ostvari 300 tisuca nocenja.

- Ako je vjerovati Talijanu da prije svega ljubi Hrvatsku i Medulin, kako tvrdi, onda možemo zakljuciti da ovo rade njegovi hrvatski predstavnici. Malo je reci da je to što rade besramno, komentirao je trenutnu situaciju izvršni direktor Arenaturista Igor Štokovic.

S druge strane, Paolo Derocchi u ime Tehno ekologije kaže da se nikoga ne može preusmjeravati, odnosno prisiljavati na promjenu zatražene destinacije, te da su obavijestili klijente da postoji alternativa u blizini, odnosno Bi Village, ili eventualna opcija kamp "S. Francesco" u Italiji.

Svi djelatnici u kampu Kažela, njih 12, nedavno su dobili otkaze, odnosno odluku o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu, potvrdio nam je Derocchi. Trenutno je vecina njih na godišnjem odmoru ili odraduje otkazni rok. (B. BAN)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter