Gost s lažnim identitetom krao po sobama turista

Hotel Materada (D. ŠTIFANIĆ)
Hotel Materada (D. ŠTIFANIĆ)

Šezdesetšestogodišnjak iz Sukošana koji je protekla dva mjeseca boravio na porečkom području, osumnjičen je za nekoliko kaznenih djela. Naime, tijekom lipnja i srpnja u više je hotela boravio kao gost, i to pod lažnim imenom, a boravak je koristio za operiranje po sobama drugih gostiju.

Naime, 66-godišnjak je prilikom prijave u hotele koristio tuđu osobnu iskaznicu, a potom je pomoću prikladnog alata izrađivao kopije ključeva od hotelskih soba. Nakon što bi se odjavio iz hotela, muškarac se vraćao i pomoću izrađenih ključeva ulazio u sobe te gostima krao novac. Na taj je način, između ostalog, u hotelu na području Materade 17. srpnja ušao u četiri sobe, te je njemačke turiste oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Kod 66-godišnjaka je pronađena veća količina ključeva te pribor i alati za izradu i provaljivanje cilindričnih brava, a zbog sumnje da je činio takva djela i na drugim područjima, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Muškarac je zasad prijavljen za kaznena djela izradbe i nabavljanja oruđa i sredstava namijenjenih za počinjenje kaznenih djela, zatim za ovjerovljivanje neistinitog sadržaja te za tešku krađu. (M. VUKŠIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter