Gospodarstvenici od pulskog HGK-a traže savjete

Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-Županijske komore Pula (M. MIJOŠEK)
Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-Županijske komore Pula (M. MIJOŠEK)

Osvrćući se na 2013. godinu, predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majeti na godišnjem prijemu za novinare održanom na Badnjak rekla je da je za nama godina s puno izazova. Dodala je da je u ovoj godini Komora organizirala, prvenstveno za članove HGK-a, 60-ak edukacija na kojima je sudjelovalo oko 1.600 polaznika.

- Bila je to prilika za usavršavanje, a pogotovo na području europskih integracijskih procesa i zakonodavne regulative, naglasila je. Dodala je da je pored toga održano niz sastanaka na kojima se raspravljalo o problematici poslovanja, unaprjeđivanju rada i drugim aktivnostima s ciljem olakšavanja ili otklanjanja problema u pojedinim djelatnostima.

"Prava je informacija stalna potreba gospodarstvenika, te smo stoga iz Županijske komore Pula tijekom 2013. mjesečno odgovarali na njihovih 150-200 upita", pohvalila se Jaklin Majetić te pojasnila da je najviše interesa bilo za zakonodavnu regulativu obavljanja pojedine djelatnosti, a takvi su upiti bili posebno intenzivni u vrijeme pripreme ulaska u EU. Dodala je da ih je zanimala mogućnost pronalaženja poslovnih partnera, korištenja potpore na lokalnoj i nacionalnoj razini te sredstava europskih fondova. Ona smatra da su tijekom ove godine bila posebno značajna dva gospodarska događaja koje je u cijelosti organizira ŽK Pula: izložba Histria i sajam Pula Boat Fair.

"Njima se potiču proizvodne djelatnosti prerađivačke industrije na način da se pod osobito povoljnim uvjetima omogućava prezentacija i promocija proizvoda te poslovni susreti s predstavnicima domaćih i stranih tvrtki. Cilj je omogućiti proizvođačima da na što lakši način pronađu tržište za svoje proizvode kako u zemlji tako i kroz izvoz. HGK-Županijska komora nastupila je na sedam sajmova u zemlji te sedam međunarodnih sajmovima na kojima je organizirala kolektivni nastup i predstavljanje članova na način da smo u potpunosti ili djelomično sufinancirali troškove nastupa", zaključila je Jasna Jaklin Majetić. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter