Gospodarski pokazatelji bude optimizam da će 2016. biti uspješnija

Damir Sirotić i Jasna Jaklin Majetić (D. ŠTIFANIĆ)
Damir Sirotić i Jasna Jaklin Majetić (D. ŠTIFANIĆ)

Na posljednjem ovogodišnjem druženju, ovoga puta samo s novinarima istarskih medija, predstavnici Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, na čelu s predsjednicom Jasnom Jaklin Majetić i tajnikom Damirom Sirotićem, novinarima su se zahvalili na praćenju njihovih aktivnosti i potpori da provedeni projekti dopru do javnosti.

Kako je u kratkom rezimiranju gospodarske godine na izmaku navela Jaklin Majetić, svi pokazatelji bude optimizam da će iduća godina biti još bolja.

- Unatoč brojnim poteškoćama u godini iza nas, zabilježili smo porast industrijske proizvodnje, ostvarili odlične rezultate u turističkom sektoru, a što je rezultiralo i povećanom potrošnjom te, uz potporu javnog sektora, očekujemo da će 2016. godina biti još uspješnija, rekla je Jaklin Majetić.

Prenoseći stavove članica s posljednjeg Gospodarskog vijeća Istarske županije, napomenula je da one od javnog sektora u novoj godini očekuju da im osigura stabilnost poslovanja i dizanje rejtinga cijele zemlje.

- Istarsko gospodarstvo izrazito je izvozno orijentirano, a naši mali gospodarstvenici otporni su i žilavi. Staru godinu zaključujemo s dosta novootvorenih tvrtki i buđenjem poduzetničkog duha u mladim generacijama, stoga optimizam postoji, a reformi kojih nam se spremaju u novoj godini ne moramo se bojati, zaključila je predsjednica Županijske komora Pula. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter