Gospodarska škola seli iz Buja u Umag

Župan Valter Flego i gradonačelnik Vili Bassanese (K. FLEGAR)
Župan Valter Flego i gradonačelnik Vili Bassanese (K. FLEGAR)

Pismo namjere između Istarske županije i Grada Umaga za izgradnju dugo očekivane srednje škole u Umagu potpisali su danas župan Valter Flego i gradonačelnik Vili Bassanese. Prvi je to formalni korak za izgradnju obrazovne ustanove na zemljištu od 12 tisuća četvornih metara u vlasništvu Grada i države, na području bivše vojarne u Komuneli. Dovršetkom građevine Gospodarska škola će prestati postojati u Bujama i u potpunosti se preseliti u Umag, gdje u Pučkom otvorenom učilištu "Ante Babić" već djeluje njenih četiri odjeljenja s 80-ak polaznika.

Bassanese je izrazio sigurnost da će gradilište biti otvoreno tijekom ovog mandata, a vrijednost investicije još je nepoznata. U planu je građevina ukupne površine, zajedno sa sportskom dvoranom, od 8.552 kvadrata, s prostorijama za 20 odjeljenja i moderno opremljenim kabinetima za strukovnu nastavu koju će pohađati petstotinjak učenika. Programe koji će u školi biti realizirani zajedno će, na temelju potreba tržišta, utvrditi Gospodarska škola, Istarska županija, koja je njen osnivač, i Grad Umag.

Idejni projekt izradilo je poduzeće VV-projekt iz Splita. Grad je za njega iz proračuna izdvojio nešto manje od 109 tisuća kuna, a procjenjuje da će ga cjelokupna projektna dokumentacija koštati više od tri milijuna kuna. Bassanese je objasnio i da Grad financira svu potrebnu infrastrukturu, brine o rješavanju imovinskopravnih odnosa za polovicu zemljišta koje je u vlasništvu države te da su pred dobivanjem lokacijske dozvole. (K. FLEGAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter