Gorjelo u Murinama i Petroviji

Požar u Murinama (Neven GERENČIR)
Požar u Murinama (Neven GERENČIR)

Dva požara - srećom manjih razmjera i bez ljudskih žrtava - buknula su tijekom dana na području Umaga i oba su djelatnici Javno vatrogasne postrojbe Umag vrlo brzo lokalizirali. Zabilježena je materijalna šteta, za što je procjena u tijeku.

Veći požar dogodio se u Petroviji, gdje su po riječima zapovjednika JVP-a Marina Alessija, izgorjela dva hektara trave i niskog raslinja, sedam maslina i 18 velikih bala sijena zbog kojih je, budući da su bile uz glavnu cestu, bio zatvoren promet od tog sela do Juricana. Dojava da gori vatrogascima je stigla oko 15 sati, a lokaliziran je u 16.30 sati. Od Alessija saznajemo da je u akciji gašenja sudjelovalo deset djelatnika JVP-a s pet vozila, a u pomoć im je priskočilo petero mještana.

U Murinama je vatra krenula oko 13.45 sati i to u dijelu gdje se iz tog naselja ide u Galiće, blizu crkve. Požar je bio nadomak stambenog naselja, ali srećom vatrogasci - njih 13 profesionalaca i dva člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva Umag s ukupno šest vozila - stavili su ga pod kontrolu već oko 14.30 sati.

Zapovjednik JVP-a izvijestio je da je izgorio hektar crnogorične šume, zatim tri barake i jedan veći limeni kontejner u kojem je bilo građevinskog materijala, 200 litara nafte, agregat i drugo. ( T. KOCIJANČIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter