Gorjela trava i stare gume

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je oko 14 sati, iz zasad neutvrdenog razloga, buknuo na Toncima u Labinu izgorjelo je oko 5.000 cetvornih metara trave i niskog raslinja. Vatru na polju uz glavnu prometnicu prema Puli dvojica vatrogasaca ugasila su za manje od dva sata pa obližnja stambena kuca i gospodarski objekti u poslovnoj zoni Pjacal nisu bili ugroženi.

U gradskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi sumnjaju da je požar namjerno izazvan, buduci da su njeni pripadnici, kako nam je potvrdio zapovjednik Darko Vitasovic, na tom podrucju u posljednja tri mjeseca radi slicnih situacija intervenirali oko 15 puta. Vatrogasci su prošlog tjedna na Labinštini dnevno gasili pet, šest manjih požara, sve zbog nekontroliranog spaljivanja trave i korova na okucnicama i poljoprivrednim površinama.



Gotovo istovremeno gorjelo je i u Puli, i to uz Partizanski put koji vodi prema Velom Vrhu. Kako smo saznali iz pulske Javne vatrogasne postrojbe, vatra je zahvatila 50 cetvornih metara trave. Požar su za pola sata ugasila trojica pulskih vatrogasaca koja su na teren stigla s jednim vatrogasnim vozilom.

Samo tri sata kasnije gusti crni dim uzbunio je stanovnike i prolaznike u blizini Doma sportova Mate Parlov, zbog cega su ondje stigla dva vatrogasna vozila i policija. Gorjele su stare gume, a vatrogasci su u samo petnaestak minuta ugasili požar i sprijeci širenje vatre. (I. R. / M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter