Gorivo negdje skuplje, negdje jeftinije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ina je najavila da ce od sutra iskoristiti mogucnost primjene diferenciranih cijena naftnih derivata na odredenim mjestima, što znaci da ce na 37 postaja na autocestama povecati cijene goriva od dvije lipe do pet lipa, a na dodatnih 20 postaja izvan mreže autocesta gorivo ce imati nižu cijenu takoder od dvije do pet lipa, ovisno o mjestu.

Od ponoci 21. lipnja primijenit ce se diferencirane cijene za goriva Eurosuper BS 95 i Eurodizel BS te Class goriva Eurosuper BS 95 Class i Eurodizel BS Class. Cijene ce u odnosu prema postajama koje ne mogu slobodno formirati maloprodajne cijene biti nešto više, od dvije lipe do pet lipa, ovisno o mjestu, navodi se u priopcenju.

No, dodaje se u priopcenju, Ina ce promijeniti maloprodajne cijene na još 20 benzinskih postaja, gdje ce se spomenuta goriva prodavati po sniženim maloprodajnim cijenama u odnosu prema ostalim postajama.

Popis postaja s cjenikom od ponoci ce se moci pronaci na Ininoj internetskoj stranici (www.ina.hr).

Postaje na kojima se primjenjuju diferencirane cijene odabrane su u skladu s okolnostima na mikrotržištu, s mogucnošcu da se lokalnom stanovništvu omoguci tocenje goriva po nižim cijenama u odnosu prema postajama na autocestama, dodaje se u priopcenju.

Ina se mogucnošcu primjene diferenciranih cijena koristi u skladu s pravilnikom o utvrdivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, koje je propisalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Spomenute maloprodajne cijene vrijedit ce do 27. lipnja, kada slijedi uobicajena korekcija cijena goriva, navodi Ina u priopcenju.

 


Podijeli: Facebook Twiter