Gorile vaze s cvijećem, kontejner, palme…

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Tijekom srijede na području PU istarske evidentirano je čak šest požara od čega su četiri buknula na području Pule te po jedan na području Umaga i Poreča.

Nema ozlijeđenih i veće materijalne štete

Prvi je požar evidentiran u srijedu oko 2,50 sati u Supilovoj ulici u Puli kod raskrižja sa Mletačkom ulicom, gdje se na zasad neutvrđen način zapalio plastični kontejner za smeće. Požarom je oštećena pravna osoba iz Pule za više stotina kuna. Oko 18,25 sati na parceli nepoznatog vlasnika, između Vodnjana i Gajane, na neutvrđen način zapalila trava i nisko raslinje. Požar su ugasili djelatnici JVP Pula i DVD Vodnjan.

Potom se oko 18,40 sati pokraj mjesta Batvači zapalila trava i makija, dok se oko ponoći na neutvrđen način zapalila vaza sa cvijećem na terasi nepoznatog vlasnika u Zagrebačkoj ulici u Puli. Na mjesto događaja izašli su djelatnici JVP Pula koji su ugasili požar.

Slijedeći je zabilježen je oko 5,15 u ulici Ive lola Ribara u Poreču, gdje su se zapalile dvije palme, pri čemu nije nastupila materijalna šteta, dok je posljednji požar zabilježen u Umagu oko 4 sata, nedaleko naselja Kolombera gdje se na neutvrđen način zapalila bala sijena i suho raslinje.

Očevid je obavljen u nazočnosti inspektorice zaštite od požara PU istarske koja je utvrdila da je uzrok požara otvoreni plamen te policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti nastanka požara.

Na snazi zabrana loženja na otvorenom prostoru

Policijska uprava istarska podsjeća građane da su požari na otvorenom prostoru najčešće izazvani zbog nepropisnog korištenja otvorenog plamena (spaljivanje korova ili suhe trave) te u cilju zaštite života, zdravlja i sigurnosti ljudi, životinja, imovine, okoliša i prirode od požara, apeliramo na sve stanovnike Istarske županije da poštuju zakonsku regulativu te da ne lože vatru na otvorenom prostoru u periodu kada je to zabranjeno (od 1. lipnja do 31. listopada), ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar kao i  da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima. (Krešimir TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter