Gorica - Buzet 28:28

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vrlo neizvjesnoj i tvrdoj utakmici u kojoj su, istini za volju, gosti ostavili mnogo bolji dojam te su kontrolirali rezultat tijekom gotovo cijelog susreta, rukometaši Buzeta na kraju su remizirali i na svom drugom ovogodišnjem gostovanju te u susretu s Goricom došli do vrijednog boda.

Nakon što se u prvih sedam minuta igralo "gol za gol", gosti preuzimaju konce igre u svoje ruke te do polovice prvog dijela uspijevaju steci cetiri pogotka prednosti (4:8 - 17'). Na seriju 3:0 Buzecana kojom su izgradili to vodstvo domaci su odgovorili istom mjerom te u 26. minuti izjednacuju rezultat na 10:10. Da su "plavi" zaista odigrali vrlo dobrih prvih 30 minuta, te na odmor otišli s minimalnom prednošcu, govori i podatak da Gorica tijekom prvog poluvremena niti jednom nije prešla u vodstvo.

Gotovo identicne stvari dogadale su se na parketu i u nastavku susreta. Nezaustavljivi dvojac Šunjic - Vrkljan koji je na kraju prikupio cak 17 pogodaka uz vrlo visok postotak realizacije, najzaslužniji je za tri gola prednosti u 47. minuti (20:23).

No, s tri uzastopna pogotka domaceg igraca Vozaba susret dolazi u egal (23:23 - 50'), no mora se reci da su u tim trenucima gosti igrali s cak tri igraca manje u polju. Po prvi puta na susretu Gorica dolazi u minimalnu prednost u 55. minuti pogotkom Seferovica (26:25) te nekoliko trenutaka kasnije golom istog igraca (27:26), no zanimljivo je da su Buzecani poravnavali zgodicima Mavrovica i Sirotica kojima su sto bili prvi i jedini udarci prema vratima domacina.

Nakon što je Vrkljan minutu prije kraja izjednacio rezultat na 28:28, vratar Petric obranio je udarac Dželalije te svojoj momcadi osigurao bod.

Kad se na kraju sve zbroji, a imajuci u vidu tijek susreta , Buzecanima ostaje žal za neostvarenom prvom pobjedom, iako je i ovaj osvojeni bod itekako vrijedan. "Plavi" su odigrali takticki zrelo, svoje su pogreške sveli na minimum te zaslugom svakog pojedinca u momcadi stigli do željenog rezultata.

Utakmica 3. kola Premijer lige. Sportska dvorana srednjih strukovnih škola. Gledatelja: 400. Suci: Barle i Vucic (oba Zagreb). Sedmerci: Gorica 3 (2). Iskljucenja: Gorica 4, Buzet 12 minuta.

GORICA: Crnojevic (3+0), Cekovic 2, Ferencina, Laljek 1, Vozab 7 (2), Dželalija 1, Šimunic, Maravic, Vojnovic, Brozovic 7, Seferovic 4, Loncar (1+0), Debeljak 2, Krstanovic, Babic 4, Tomic.

BUZET: Petric (6+0), Šverko, Prodan, Vukelic 1, Pobric, Gašpar 1, Mavrovic 1, Horvat 3, Vozila 4, Jovic (0+1), Šunjic 9, Pavletic, Šculac, Sirotic 1, Vrkljan 8.


Podijeli: Facebook Twiter