Goribor ponovno gori u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa Goribor pocela je u pulskom studiju Partyzan snimati novi album pod provjerenom producentskom palicom Puljanina Edija Cukerica, zaslužnog i za zvuk iznimno hvaljenog prvog službenog albuma ove trip-hop/blues grupe iz Bora, snimljenog takoder u Puli 2007. godine. I ovaj ce album izdati Dancing Bear.

Njihovo glazbeno stvaralaštvo karakteriziraju prije svega snažni poetski tekstovi frontmena grupe Aleksandra Stankovica ST-a, toliko autenticnih da su još prije par godina, preskacuci iskrenim stihovima i nacionalne i ustaljene ideološke barijere, stekli fun klub u Osijeku, dok ih na nedavnom rasprodanom koncertu u Splitu publika nije htjela pustiti ni nakon par biseva.

Ovaj bend iz nekadašnjeg rudarskog središta Srbije veliku je pažnju privukao u ljeto 2007. upravo u Puli, gdje su nastupom na prošlogodišnjem 10. Art&Music Festivalu u Puli oduševili i publiku i kritiku. Nakon toga su te jeseni u Puli snimili prvijenac "Goribor" koji je bio neka vrsta kompilacije starih izdanja za kultnu nezavisnu kucu Zdenka Franjica "Slušaj najglasnije".

Glavni "rudari" Goribora su pjevac, pjesnik, apatrid i putnik Aleksandar ST Stojkovic, gitarist Željko Ljubic Pity, pojacani ovaj put novim bubnjarom Milošem Vojvodicem i gitaristom Miroslavom Užarevicem. Aleksandar Stojkovic ST kaže da drugim albumom žele staviti tocku na "i" na stvaralaštvo posljednjih deset godina.


Podijeli: Facebook Twiter