Gorenji Orbanići: Latus otvorio kušaonicu domaćeg sira

Valter Flego i Sandi Orbanić (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
Valter Flego i Sandi Orbanić (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Istarski župan Vlater Flego i Sandi Orbanić, direktor i vlasnik Mljekare Latus, simboličkim su presijecanjem koluta sira otvorili degustacijsku salu Milk&cheese bar u Gorenjim Orbanićima u kojoj će se moći kušati Latusovi proizvodi. Degustacijska sala uređena je u novom objektu koji je sagrađen na temeljima nekadašnjih garaža. U prizemlju nove zgrade nalaze se trgovina i zrionica sireva, a na katu uredski prostori i degustacijska sala.

Sandi Orbanić je naglasio da je objekt uloženo oko 2,5 milijuna vlastitih sredstava. No, ne očekuju njihov brzi povrat već je, kaže, razmišljao dugoročnije. "U ova vremena treba zasukati rukave i napraviti temelje da nam djeca ostanu ovdje i nastave posao", poručuje Orbanić.

- Latus je dokaz da se može, i zato čestitam familiji Orbanić, Maji i Sandiju, koji su prije 15 godina imali kuraja. Danas vidimo rezultate koji ne proizlaze iz kukanja već iz rada, jer rad se uvijek isplati, rekao je Flego.

Maja Orbanić je predstavljajući Latus istaknula da firma djeluje 15 godina, zapošljava 20 djelatnika i otkupljuje mlijeko od 15 kooperanata. "Ali Latus nije smo to. Latus je obitelj, priroda i ljubav, a ljubav Latusa počinje na njivama naših kooperanata koji sve svoje znanje i ljubav s mlijekom daju u našu mljekaru. Ljubav se nastavlja kroz rad naših djelatnica koje se trude da svaki dan budemo bolji i bolji i tako već 15 godina, rekla je Orbanić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter