Gore smo izgledali samo u mojoj povratničkoj sezoni

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Jučer ujutro opet je oživio Gradski stadion "Aldo Drosina" koji su, pomalo neočekivano, ispunili nogometaši Istre 1961. Točnije, znalo se da će mlada momčad pod trenerskom palicom Željka Belanića jučer krenuti s pripremama za trećeligašku sezonu i njihovo prisustvo na pomoćnom igralištu nikog nije iznenadilo, ali to se ne bi moglo reći za udarnu "zeleno-žutu" momčad.

Naime, bilo je predviđeno da po povratku s priprema igrači dobiju tri slobodna dana, no došlo je do promjene i oni su jučer u deset sati, tek sedam sati nakon što su se vratili s Kupresa, pod paskom kondicijskog trenera Elvisa Peršića odradili rekuperacijski trening, dok je poslije podne bilo rezervirano za zajednički odlazak na more.

- Igračima nisam dao planirana tri slobodna dana jer si taj luksuz jednostavno u ovom trenutku nisam mogao dozvoliti, doma sam pustio jedino Vučka i Pavlovića koji je dobio kćerkicu, priznao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Obično u ovakvim situacijama, nakon povratka s priprema, treneri sipaju hvalospjeve, ali ja moram biti iskren i reći da nikad nismo bili u goroj situaciji. Nema većeg optimista od mene na svijetu, takav se još nije rodio, ali prvi put otkad sam se kao trener vratio u Pulu ja sam zabrinut.

Nikad me niste vidjeli ovakvog, nikad nisam isijavao negativnu energiju, no uvijek sam pokušavao biti realan, a realnost je da mi ovog trenutka ovo ne izgleda nimalo dobro. Gore smo izgledali samo onu prvu sezonu kad sam došao i kad do zadnjeg časa nismo znali da li ćemo ostati u ligi, bili smo tada u totalnom raspadu te smo preko ljeta registrirali svakog tko bi nam se ponudio, da bi potom na zimu napravili selekciju i onda se spašavali na proljeće.

Ovoga puta nije trebalo biti tako, ali na kraju je ipak ispalo. Očekivao sam uspješniji prijelazni rok, ne zato što ti igrači koje smo doveli ne vrijede, nego jednostavno zato jer nisu fizički zdravi. Da većina njih nije imala toliku pauzu ne bih se bojao nikoga, jer dečki imaju strašan potencijal, ali situacija je takva i ja u ovom trenutku ni približno ne znam koje ću igrače povesti u Split, a kamoli s kojom ću momčadi istrčati na Poljudu. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter