Gordana Štifanic odbila svjedociti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec prvog dana sudenja velikoj medunarodnoj skupini, optuženoj za krijumcarenje i dilanje stotina kilograma kokaina, vrijednog cak 15 milijuna eura, USKOK je izgubio krunskog svjedoka! Tužitelji jedino mogu biti zadovoljni što im je drugi važan svjedok potvrdio optužbu za dva kilograma kokaina, što se vežu uz Puljane Milana Štifanica i Dalibora Šilica.

Po znacaju, kolicini narkotika i optuženima ovo je najvece sudenje za drogu u Rijeci, a i jedno od najvecih u Hrvatskoj. Kao šefovi organizacije, optuženi su Stjepan Prnjat iz Rijeke i Milan Štifanic iz Pule za koje se tužiteljstvo tvrdi da su na toj drogi zaradili po sedam milijuna eura. Sudi se i kuriru Mirku Mikešicu, te Puljanima Daliboru Šilicu i Branku Josipovicu, bankaru optuženom za pranje novca. Za pranje novca sudi se i Prnjatovoj rodbini, majci, sestri i ženi iz Njemacke.

Prnjat je u zatvoru u Italiji, gdje je osuden na dugogodišnju zatvorsku kaznu, kao i njegov kurir Mikešic. Prnjatova rodbina je izvan Hrvatske pa se svima njima sudi u odsutnosti. Na optuženickoj klupi sjede Štifanic, Šilic i Josipovic.

Dosadašnja krunska svjedokinja, supruga drugooptuženog Milana Štifanica, odbila je svjedociti i ponoviti teške optužbe koje je prije dvije godine iznijela u policiji i pred sucem. Da bi izbjegla svjedocenje, Gordana Štifanic se pozvala se na jedinu mogucnost, tvrdnju da ne mora svjedociti protiv supruga.

U istrazi je opisala niz velikih krijumcarenja u koje je, po njenim tvrdnjama, bio upleten njen muž, i to zajedno sa Stjepanom Prnjatom i ostalima. Opisivala je odlaske u nabavku kokaina u Kolumbiju, o laboratorijima za preradu droge, prenošenju, krijumcarenje kokaina u Milano... U optužnici se, na temelju njenih iskaza, spominje da je Milanu Štifanicu novac donesen u vrecama, da ga je ona brojala, a nakon sukoba s mužem taj je "posao" preuzeo Šilic. Sada su tužitelji ostali bez svih tih, ali i brojnih drugih dijelova njenih iskaza.


Podijeli: Facebook Twiter