Gordan Nuhanović na Monte Libriću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Vi ste, kao, neki poznati pisac, bilo je jedno od pitanja koja su mali ljetni pustolovci s Monte Librića danas uputili Gordanu Nuhanoviću u knjižari Castropola. Kroz pitanja klinaca vodila je direktorica Monte Librića Slavica Ćurković, no djeci nije trebalo puno poticaja. Kada je trebalo dobiti autograme, stali su u red da bi im Nuhanović, osim autograma, nešto i nacrtao.

Djecu je zanimalo kako Nuhanović piše, pa kada je kazao da uz rad na kompjuteru pusti i neku glazbu, djecu je zanimalo što točno voli slušati. Nuhanović im je pokušao objasniti da dok radi voli slušati nešto neutralno, a priznao je da jako voli slušati i Francija Blaškovića.

Misli da mu je ovo bio prvi put da se ovako susreo s klincima. Bio je već sa zatvorenicima, što je djecu posebno iznenadilo, kao i to što je bio u posjetu umobolnici, ali s puno empatije objasnio je da su to bolesni ljudi i, u odgovoru na jedno pitanje, istaknuo da nisu agresivni.

U Puli Nuhanović prati filmski festival, a pisao je i za kazalište. Dječak Lovro primijetio je da je ipak teže pisati romane jer je i sam to pokušao, s čim se Nuhanović složio. Od onog što je objavio možda mu je najdraža prva zbirka priča "Liga za ostanak".

- Pišem o istini, sažeo je svoju spisateljsku filozofiju Nuhanović opet potaknut pitanjem iz publike. Neka djeca otvoreno su priznala da ne vole čitati, što je pisac objasnio time da im "možda prave knjige još nisu došle pod ruku".

Oni koji vole čitati istaknuli su kao favorite knjige "Pale sam na svijetu", "Dr. Dolittle", "Koralina", "Hrabrica" i još neke. Nuhanoviću su zapjevali i himnu Monte Librića. (M. RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter