Goranu Vrbancu nagrada "Franjo Bucar"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanom dodjelom državne nagrade za sport "Franjo Bucar" u srijedu je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta obilježena 20. obljetnica postojanja ovog uglednog priznanja.

"Izuzetna mi je cast što sam dio ove svecanosti na kojoj dodjeljujemo najvišu državnu nagradu za iznimna dostignuca od posebnog znacaja. Pred nama su sportaši koji su nas puno puta razveselili i promovirali našu domovinu u najljepšem mogucem svjetlu diljem svijeta. Tu su i sportski djelatnici koji nisu uvijek u prvom planu.

Medutim, bez njihovog golemog doprinosa svi ti uspjesi ne bi bili moguci", istaknuo je državni tajnik Želimir Janjic, koji je osobno cestitao svim laureatima, uz predsjednika odbora za dodjelu nagrade Dinka Vuletu.

Priznanje za životno djelo dobili su Josip Corak i Darko Dujmovic, te posthumno Velimir Kljaic. Godišnje nagrade dobili su Puljanin Goran Vrbanac, Samir Barac, Mateo Beusan, Josip Cuk, dr. Božidar Fuckar, Igor Hinic, Ivan Ivancic, Marinko Mikulandra, Sandra Perkovic, Željko Štefanac, Vladimir Vujnovic i korculanski plivacki klub.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bucara te 50 tisuca kuna, a dobitnici godišnje nagrade, uz povelju i medalju, dobili su po 20 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter