Goranu Milicu oduzet stan u Beogradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznatom hrvatskom novinaru Goranu Milicu oduzet je stan u Beogradu nakon što je izvršena presuda Treceg opcinskog suda iznošenjem preostalih stvari. Presuda je donesena nakon 17 godina dugog spora, a Milic je za B92 rekao da se obracao visokim srbijanskim politickim dužnosnicima ukljucujuci i predsjednika Borisa Tadica te da ce se, vjerojatno, obratiti i Medunarodnom sudu pravde u Strasbourgu.

Milic je naveo da ce se u taj stan useliti jedna sutkinja. Spor s opcinom poceo je pred Prvim opcinskim sudom, koji je stanarsko pravo ustupio sebi, odnosno sutkinji tog suda. U novoj sudskoj presudi, koju je donio Treci opcinski sud, kako bi se izbjegao sukob interesa, navodi se da se stanarsko pravo oduzima jer Milic tu ne živi od 1991. godine.

Garsonijeru u Beogradu Goran Milic dobio je 1986. od RTV Beograd i kasnije je zamijenio za veci stan u Ulici Georga Washingtona, u središtu grada, dodavši za razliku u vrijednosti vlastitu uštedevinu. U ovom je stanu, inace, stanovao Igor Katanic, posinak Gorana Milica nakon što je poznati novinar 1991. iz Beograda otišao u Sarajevo. Sporni stan je vec dugo prazan jer su i ranije stizali nalozi za iseljenje.


Podijeli: Facebook Twiter