Gorana Težak pobjednica XCO Kupa Hrvatske

Gorana i Zorana Težak
Gorana i Zorana Težak

Osmom ovosezonskom utrkom XCO Kupa Hrvatske u Svetom Martinu na Muri spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u kojoj su tradicionalno zapaženu ulogu igrali istarski brdski biciklisti.

Nakon podvučene crte, razloga za slavlje ima Gorana Težak iz Adrenaline koja je postala nova kraljica najjače, Elite kategorije među damama, dok je njezina sestra Zorana zauzela četvrto mjesto.

Titula pobjednika među kadetima drugu godinu za redom otišla je u ruke Karla Brajkovića, Pazinjana koji se s konkurencijom borio u dresu BBK Grožnjan, a titulu je osigurao nakon što se u zadnjoj ovosezonskoj rudi i 16 odrađenih kilometara domogao drugog mjesta i bodova dovoljnih da u ukupnom poretku bude za pet bodova bolji od drugoplasiranog Marka Vujovića iz Tuškanca.

Jednu utrku manje, propustivši upravo zadnju u Svetom Martinu na Muri, imao je Sandi Bažon, još jedan Pazinjan koji je ove sezone u Kupu branio boje grožnjanskog kluba. Bažon je ove sezone nastupio premijerno u najjačoj, elite kategoriji u kojoj je pozornost na sebe skrenuo osvajanjem trećeg mjesta u ukupnom poretku, iza Mila Pilskog iz BGK Tuškanac koji je u ukupnom poretku bio drugi, te nedodirljivog Filipa Turka iz samoborskog Šišmiša koji je na čelo kolone zasjeo sa sedam pobjeda u osam utrka. U ukupnom poretku nakon Bažona, na zapaženo četvrto mjesto elite zasjeo je Đani Simičić iz Adrenaline. U najjačoj kategoriji nastupio je i Paolo Rigo, pazinski brdski biciklist koji već nekoliko sezona brani boje Tuškanca, a ove je godine dogurao do šestog mjesta.

Zapažene nastupe kroz utrke ove sezone imala je i juniorka BK Pula Ana Žufić  koja je u ukupnom poretku osvojila treće mjesto. Nastupali su i istarski veterani polučivši također zapažene rezultate, te je tako Denis Bukovac iz BK Novigrad osvojio prvo mjesto kod veterana C, njegov klupski kolega Ivan Kernjus ukupno je treći kod veterana A, dok je kod veterana D član MTB Istra Pazin, Ćiro Gomojić zauzeo drugo mjesto. Valja spomenuti  i najmlađe, član MTB Istra Pazin Noel Pilat osvojio je treće mjesto, Antonio Sergo bio je ukupno šesti, a Mateo Matić osmi na kraju sezone. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter