Goran Žmak izbacen iz IDS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Goran Žmak, dosadašnji IDS-ov vijecnik u medulinskom Opcinskom vijecu, jednoglasnom je odlukom izbrisan iz clanstva stranke na sjednici predsjedništva medulinske podružnice IDS-a u srijedu navecer.

Kao razloge u dopisu podružnice navodi se da se "Žmak u proteklih nekoliko mjeseci svojim stavovima, donesenim odlukama i javnim diskursom potpuno približio politici Nezavisne liste Emila Jukopile. Svojim stavovima i odlukama gospodin Žmak se potpuno udaljio od politike IDS-a opcine Medulin koja je u proteklom razdoblju okrenuta samo i iskljucivo razvoju, napretku naše opcine i povecanju kvalitete života svih naših sumještana".

U telefonskom razgovoru Žmak nam je rekao da nije znao da je izbacen, da mu nisu poznati razlozi te da zasad nema komentara.

IDS i Jukopilina lista koalirali su 2007. godine nakon što je pukao savez te stranke s listom tadašnjeg (i sadašnjeg) nacelnika Gorana Buica.

U novom sazivu vijeca, nakon lokalnih izbora 2009., IDS i Jukopilini vijecnici nalazili su se na pozicijama suprotnim od predstavnika Buiceve liste, no s vremenom su se Buic i IDS-ovci zbližili, a Jukopila je ostao na liniji tvrde opozicije nacelniku. Nerijetko je tako na sjednicama nastupao i Žmak.

Iz stranke navode da je preduvjet za rast i razvoj politicka stabilnost te konsenzus oko kljucnih projekata u opcini, a IDS je, navode, u proteklom razdoblju upravo to i cinio svojim aktivnostima u opcinskom vijecu i u svim ostalim opcinskim tijelima, te ce to i dalje ciniti.


Podijeli: Facebook Twiter