Goran Terković dobio spor protiv RH i MUP-a

Goran Terković
Goran Terković

Bivši načelnik Policijske postaje Poreč, a trenutno upravitelj Zatvora u Puli, Goran Terković pravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli od 18. prosinca dobio je sudski spor protiv svog bivšeg poslodavca Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, koji je pokrenuo na Općinskom sudu zbog tromjesečnog diskriminatorskog odnosa u radnoj sredini u kojoj je bio zaposlen, konkretno u Policijskoj upravi istarskoj. Presudom Županijskog suda naloženo je RH, Ministarstvu unutarnjih poslova, da se Terkoviću na ime naknade štete isplati 7.500 kuna, a na ime troška postupka 2.750 kuna uz obračun kamata.

Goran Terković tužio je poslodavca, jer ga nakon provedenog internog natječaja Policijske uprave istarske za radno mjesto načelnika Policijske postaje Poreč, kojoj je do tada bio na čelu, tri mjeseca nije rasporedio na druge poslove. Naime, načelnikom PP Poreč 11. listopada 2012. imenovan je Ivica Kešinović, a Terković je 13. siječnja 2013. raspoređen na mjesto policijskog službenika za nezakonite migracije, Sektor za granicu. U svojoj tužbi, a sud mu je dao za pravo, naveo je da je u tom razdoblju zadržao zvanje načelnika PP Poreč, sukladno kome je i primao plaću, da mu nisu dodjeljivani nikakvi radni zadaci, osim onih koje je završio kao "stari načelnik", da mu nije osiguran odgovarajući prostor za rad, da neposredno nadređeni nisu s njim osobno komunicirali, pa da je takvim diskriminatorskim i ponižavajućim postupanjem povrijeđeno njegovo pravo osobnosti - čast, ugled i dostojanstvo koje je imao kao zaposlenik.

Protiv Gorana Terkovića, upravitelja Zatvora u Puli, obustavljen je postupak na službeničkom sudu zbog teške povrede službene dužnosti nakon što je u samici pulskog zatvora 16. studenog 2015. godine u požaru preminuo zatvorenik Bojan Bešić. Protiv ostale četvorice suspendiranih službenika postupak je u tijeku, saznajemo iz Ministarstva pravosuđa.

- Na posao upravitelja vratio sam se 16. prosinca, rekao nam je Terković koji je odbio komentirati pravomoćnu presudu Županijskog suda. Terković je upravitelj Zatvora od 3. prosinca 2014. godine, a radni odnos u Ministarstvu unutarnjih poslova prestao mu je na njegov zahtjev. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter