Goran Škofic izlaže u Engleskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Goran Škofic izlagat ce svoju videoinstalaciju "Corpus" na Berwick Film and Media Art Festivalu koji se vec šestu godinu održava u gradu Berwick-upon Tweed u Engleskoj, a traje od 15. do 21. rujna.

Taj festival vec pet godina izaziva veliki interes ljubitelja umjetnosti diljem Engleske i Škotske. Do sada je predstavljeno oko 280 radova umjetnika iz 32 zemlje. Zanimljivo je da se projekcije i izložbe dogadaju u prostorima u okviru gradskih zidina iz 16. stoljeca koje za vrijeme festivala postaju galerije, kinodvorane - mjesta umjetnickog dogadanja.

Tema ovogodišnjeg izdanja pod nazivom "Stagings" fokusira se na identitet umjetnika i funkciju zaslona kao pozornice. Kustos izložbenog dijela je Huw Davies. Na ovom medunarodnom festivalu bit ce predstavljeno 50 radova i dogadanja iz 20 razlicitih zemalja.

Goran Škofic umjetnik je mlade generacije koji se bavi videom, filmom, fotografijom i novim medijima. Diplomirao je videooblikovanje na Umjetnickoj akademiji u Splitu. Živi i radi u Porecu i Zagrebu.

Za svoj rad nagraden je nagradom Radoslav Putar za umjetnike do 35 godina. Predstavljao je Hrvatsku na Bijenalu mladih Europe i Mediterana. Trenutno se nalazi u Antwerpenu gdje radi na svojoj novoj videoinstalaciji koju ce predstaviti tijekom listopada u galeriji Miroslav Kraljevic u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter