Goran Škofić izlaže u Baselu

Rad 'Restraint/Ograničenje' Gorana Škofića
Rad 'Restraint/Ograničenje' Gorana Škofića

U Galeriji Basement u Baselu u petak se u 19 sati otvara grupna izložba "Balkan?", a među umjetnicima koji će predstaviti svoja djela je i porečki autor sa zagrebačkom adresom Goran Škofić.

Culturescapes festival pozvao je osam izabranih umjetnika s područja Balkana koji će predstavit svoje radove nastale tijekom boravka na rezidencijalnim programima u Nairsu (Grison) i IAAB (Basel) u Švicarskoj.

Što znači "Balkan" u odnosu na individualni rad umjetnika? Postoji li zajednički "balkanski" identitet? Na ta pitanja će se nastojati odgovoriti ovom izložbom i pritom predstaviti rad umjetnika s područja Balkana švicarskoj publici.

Goran Škofić izložit će rad "Restraint/Ograničenje" koji se sastoji od tri fotografije trodimenzionalnog prostora projicirane na postamente.

"Autor razbija klasično shvaćanje prostora i eksperimentira s iluzijom prostora. Čovjek koji je prikazan na projekciji zakočen je, zarobljen u taj geometrijski prostor, ispituje ili traži kut za izlaz, navedeno je u najavi izložbe.

Osim Škofića na grupnoj izložbi predstavit će se i Zdravko Delibašić, Flaka Haliti, Gjorge Jovanovik, Milena Jovićević, Adela Jušić, Alketa Ramaj i Slobodan Stošić. Kustosi su Nic Bezemer i Annina Zimmermann, a izložba ostaje otvorena do 8. prosinca. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter